Thumbnail
  • 27.11.2016

Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
Eğitim Üretime Sektörle İşbirliği Temalı II. Eğitim Kongresi


MEB Mesleki ve Teknik eğitim Genel müdürlüğü tarafından Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği teması ile organize edilen ve derneğimizin de Bakanlık tarafından resmen davet edildiği II. Eğitim Kongresine katıldık.

24-25 Ekim 2016 Tarihinde Antalya Side’ de düzenlenen ve açılışı Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ‘ın katılım ve konuşmasıyla yapılan kongrede, iki gün boyunca 80 panelistin katıldığı birbirinden farklı konularda 16 panel düzenlendi. Kongreye genel katılım ise farklı sektörlerden 950 kişi civarındaydı.

Dernek olarak Genel sekreterimiz Murat Akkuş ’un katılımıyla desteklediğimiz kongrede gerek panellerde gerekse de diğer ortamlarda ilgili yetkililerle sektörümüz ve genel mesleki eğitime dair görüş ve önerilerimizi paylaştık. Eğitim ile ilgili SHGM-YÖK komisyonunda da dernek temsilimizi sağlayan Genel sekreterimiz aracılığı ile burada edindiği bilgi ve birikimleri de paylaşarak özellikle sektörümüzdeki öncü ve danışılan kimliğimizle tecrübelerimizi katılımcılar arasında geniş kitlelere ulaştırmasını sağladık.
Mesleki Eğitimin üretim ülkesi olmak isteyen ve yeni vizyonlar belirleyen ülkemiz için önemi, bu konudaki eksiklikler ve ihtiyaçlar, yapılan çalışmalar, sektörün görüş ve önerileri ile birlikte geleceğin gerektirdiği ölçü ve gereklilikler çerçevesinde düzenlenmesi, geliştirilmesi adına önemli verilerin elde edildiği kongre sonunda elde edilen bilgi, birikim ve yönlendirmeler ışığında daha ileri seviyelere ulaşmak adına, amaca ulaşıldığını belirten Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay katılımcılara teşekkür ederek kongrenin değerlendirmesini yaptılar.


Kongrede değerlendirilen önemli konulardan birisi de Endüstri 4.0 devrimiydi. Bu konuyla ilgili bilgilere internette araştırarak ta ulaşabilirsiniz. Endüstri 4.0 devrimi için hazırlık aşamasında, eğitim evresinde gençlere makinayla konuşabilecekleri, kodlama ve programlama dillerine sahip olabilmelerine yönelik eğitimlerin gereksinimi tartışıldı. Bu doğrultuda elde edilen verilerin eğitime entegrasyonu için çalışmalara başlanacağı bilgisi yine bakanlık yetkililerince verildi.

1968 © Uçak Teknisyenleri Derneği